Svenska psalmer i ny tappning


Svenska psalmer är en crossover-manifestation av det kristna budskapet med nya harmonier. Tretton psalmer har förvandlats av pianist/kompositören Mika Pohjola i färsk anda; Johanna Grüssner tolkar texterna med sin kända artikulation och gedigna jazzkänsla. Fyra av psalmerna har arrangerats för a capella-sång i vilka Grüssner sköter alla stämmor med glans. På de övriga nio psalmerna består kompet av Pohjola på piano, argentinska basisten Fernando Huergo och italienska trummisen Roberto Dani.

Mika Pohjola (född 1971) är från Helsingfors, men bodde i Stockholm under studieåren, gick sedan på Berklee College of Music i Boston, men har bott längst i New York där han verkade i sjutton år. år 2012 flyttade han åter till Stockholm, där han kommer att forska på Kungliga Musikhögskolans kompositionslinje fr.o.m. hösten 2013.

Johanna Grüssner (född 1972) är från Åland, och är utbildad på Berklee och Manhattan School of Music i New York. Efter åtta år i USA flyttade hon till Stockholm, där hon sedan dess varit verksam som både en eftertraktad vokalist och lärare.

Pressmeddelande
Kultur, musik, kyrka, jazz
Genre: Nordic
Publicerad: 2013-05-13


Mer om denna skiva